GÖRÜNMEZLER

Görünürlük her alanda ve her insan için önemlidir. Kurumlar da firmalar da gün be gün görünürlüklerini artırma yolunda ilerlemektedir.

İnsanlara kendinizi tanıtmanız ve özelliklerinizle bilinmek tabi ki her anlamada katkı sağlayacaktır.

İyilikler bile çarşaf çarşaf yayınlamaya başlandı tasvip etmesek de. Artık herkes her yaptığını gösterme çabasında. Çevremizden göremediğimiz ilgiyi basın-yayın veya sosyal medyadan beklemek işin acı tarafı olsa gerek.

Kimileri de görünmezlerdir; ne yaparlarsa yapsınlar, ortada da olsa yaptıkları göze görünmeyenlerdir.

Asıl emekçiler mesela kesinlikle gündem konusu olmaz. Ağzınızla kuş tutsanız kendinizi benimsetemeyeceğiniz bir kesim vardır. Belki de görmezlikten geliniyorsunuzdur.

Diğer yandan da kendini ön plana çıkarmayıp da hayatı güzelleştirenler var ki asıl alkışı onlar almalılar.

Mesela hayat kurtarmanın değeri ölçülür mü? Kaç dekarlık araziye ağaç dikenlerin değerini neyle ölçersiniz veya haklarını nasıl teslim edersiniz? Toplumu aydınlatmaya çalışanları nasıl karşılarsınız? Yolda bulduğu düşürülmüş bir eşyanın sahibini arayan insanları nasıl görmezden gelebiliriz ki?

Ve bir dolu örnekle devam edebiliriz bu listeye. Bu insanlar görünmezler ne yazık ki. Belki üç beş satır yazılır haklarında veya günlük yer verilir gündem de. Bu insanların hakkını nasıl vereceğimiz konusunda biraz kafa yormak lazım.

Diğer uğraşlarda olanları sürekli alkışlarken; görünmez insanları neden fark etmeyiz ki? Topluma asıl iyilikte bulunanlar ve katkı sağlayanlar onlar.

Başka bir görünmezlik iksiri olanlar da topluma hizmet etmeyi görev edinmiş olanlardır. Görev bilinciyle çalışır ama sıra teşekküre gelince bulamadıklarımızdır.

Toplu iğne başı kadar yararı olmayanlar yaptıklarını anlata anlata gezip de kendilerini her zaman gündemde tutarken veya tersi şekilde sansasyonlarla sürekli gözünüzün önünde olanlardan daha fazla önem vermek gerekir gizli kahramanlara.

Asıl bu gizli kahramanlarımızı ön plana çıkartmalı, görünürlüklerini arttırmalı ve topluma örnek teşkil ettikleri için ayakta alkışlatabilmeliyiz.

İyilik yap denize at dense de iyilik yapıp görünmez olmalarındansa; toplumun gözü önünde katkılarına devam etmelerine olanak sağlanması daha akılcı gözüküyor.

Ne yaparsanız yapın; toplumu ve dünyayı güzelleştirmek için çalışın…

Yazar ve Şair Betül FIRAT

Yorum Yap