Vur kaç yapmak çok kolay olsa gerek. Artık herkes sosyal medyayı insanlara laf sokma amacı için kullanır oldu.
Buradan yazdığınızı nerelerden okuyor insanlar ki belki de içinizi dökmenin başka bir yoludur.
Genelde bu yöntemi kamuoyunu etkilemek için siyasetçiler ve ünlüler kullanmakta. Gündemle ilgili hepsinden ayrı ayrı yorum ve açıklama gelmekte.
Hangisini takip edeceğimizi şaşırsak da bir zaman sonra insanların eğlencesi haline gelmekte bu durum çünkü gerçekten gülünç olunmakta.
İnsanların konuşmaları veya medya önünde tartışmaları için bir sürü platform varken sosyal medya atışmalarını pinpon topunu takip eder gibi izliyoruz.
Aslında herkesin görebileceği ve uzanabileceği bir yer sosyal medya ve kamuoyunu yönlendirmekte birebir.
Bu atışmalar genelde insanlarda büyük yankı buluyor ve herkes takım tutar gibi taraf oluyor.
Hâlbuki halka açık bir tartışma programında fiziki olarak karşılıklı konuşulsa mesela; babayiğitlik düzeyinde de bizlere örnek olabilir ama mesela.
Oturduğunuz yerden atıp tutmak kolay olsa gerek, enini sonunu düşünmeden. İnsanların yüksek derecede etkilenmesi kimin umurunda haline dönüyor mesele ve nahoş bir ortam oluşuyor.
Günlük konuşmalarımız “Aaaa… bak, ne yazmış gördün mü?” ya da “Nasıl cevap vermiş, gördün mü?” haline döndü. Artık haber veya medya yerine sosyal medyayı yakından takip eder olduk.
Ne kadar yararlı ne kadar zararlı bilinmez ama herkes bir diğerini aynı ithamlarla karşılamakta.
Yerinizden kendi kendinize söylenmenizin faydası olmayacağı gibi işe yaramayacağı da kesin. Cesaretiniz yoksa insanların karşısında durmaya, klavye şövalyeliği de bir yere kadar olsa gerek.
Biz zaman sonra insanlar bundan da sıkılacaktır ve duyumsamazlık halinde oldukları için söylenilenleri (yazılanların) bir hükmü kalmayacaktır.
Birbirinizin yüzüne konuşmayı denemenizde yarar vardır; sosyal atışmalarla insanları eğlendirmek yerine ki işin ciddiyeti kalmıyor bu şekilde.
Sosyal atışma, karşısına geç konuş diyoruz.
Yazar ve Şair Betül FIRAT